Sunday, June 10, 2007

Helgblogg

Det här har varit en rätt schysst helg. Lång dessutom. Iom att det redovisades exjobb i torsdags så hade vi ledigt from onsdag vilket var meget bra.

På fredagen så gick jag och Vicky på stan och letade lämpliga sommarskor, vilket visar sig vara skitsvårt. Har fortfarande inte hittat nåt lämpligt. Runt kl 17 drog vi till Danmark med ett gäng vänner. Vi satt ute i solen och åt dansk pølse och drack øl.
Väl i Helsingør begav vi oss till en "kiosk" där vi köpte några kalla pilsner var och begav oss ut till Kronborgs slott. Där beslöt sig vissa för att svalka fötterna. Det var kallt.
Vi stötte dessutom på ett grabbar som hade beslutat sig för att fiska, vilket gick med blandade resultat.
Följande fick de upp:Näbbgädda.
Torsk.
Vi satt där några timmar och spanade ut över sundet och alla de fartyg som gick där. Otroligt vilken trafik det är i sundet, klart fan luften blir dåligt dock.

Kvällen avslutades på Bishops med lite mat och ett par till kalla öl.
Varför åkte vi över i första taget? Tja, vi ville självklart komma bort från alla studenter som för dagen gjorde staden omöjlig att ta sig fram i.

Lördagen inleddes med ca 40 mintuer ståendes på en balkong, övervakandes Bryggaregatans studenthems entré ty Nisse hade blivit mördad i Deathgame. Dessvärre vågade de små liven inte ge sig av till Stefans boning och jag kunde till slut ta av mig flytvästen och duscha för att bege sig till Malmö.

Jag och Victoria hade inte hunnit skicka in våra kvitton för månadens resor så det blev helt sonika att åka till Malmö, gå till kontoret och sedan lämna allt i brevlådan. Därefter såg vi en Segway!!!

Väl tillbaka i Helsingborg fick kollektivarna för sig att sätta sig i parken och dricka öl och grilla. Själv hade vi redan ätit lite lunch men öl i parken var ju in order. Självklart fick Tom och en Bananito följa med.

Runt kl 20 kändes det i magen att det banne mig var dags för en middag och eftersom vi pratat fisk under dagen så beslöt vi oss för att gå till Roy's Fiskerestaruang i hamnen. Detta var riktigt jefla bra. Följande mat inmundigades:

Förrätt - Ostron
Huvudrätt - Skinnstekt Kungsfisk

Efterrätt - Cremé Caramell med rabarber

Detta var en riktigt bra avslutning på lördagen. Därefter gick vi hem i lugn och ro...

No comments: