Thursday, November 15, 2007

Foton på Precambrian

Mattias uppmaning har jag nu tagit lite bilder på Precambrian, som inte bara låter skitbra men är gruvligt snygg. Dessvärre suger min kamera och det går ej att ställa blixten. Så bilderna är inte så jättebra, men here goes:

1. Framsida och baksida
I verkligheten är omslaget i blank svart med relief och mattare svartgråa detaljer, plus utskärning som när man tagit ut konvoluten visar vulkaniskt röd magma. Baksidan visar hur Precambrian var uppdelat tidsmässigt. Notera att låttitlarna endas visas som just tidsåldrar.

2. Insida och skivor
Insidan fortsätter med det magmaröda som syns genom en kombination av bergslandskap och de organiska mönstren, som återkommer genom hela produktionen. Skivorna är en EP och en fullängdsskiva. Hadean/Archaean är i genomskinlig plast där det ej finns media. Proterozoic har en blank svart baksida (!). Båda skivorna har samma organiska mönster i olika färger.

3. Konvoluten
I grunden är det samma stil på konvoluten: Blankt svarta med svartgråa lätt relifierade detaljer. Hadean/Archaean har endast låttexter samt det organiska mönstret. En snygg detalj gällande båda konvoluten är att låttitlar på engelska (dvs. inte föreställande tidsperioder i jordens historia) är lätt stansade i sidorna. Proterozoic innehåller liksom Hadean/Archaean låttexter men inleder med textrader på varje sida av Compte De Lautréamonts verk Chants of Maldoror (vilka även återfinns i sångtexterna, tillsammans med text av bl.a. Nietsche). Därefter återfinns fler av Martin Kvammes konstverk.På det hela taget. En grymt snygg skiva, på alla de sätt och vis.

No comments: