Saturday, December 15, 2007

Ett värdigt avslut


Förra veckan gjorde jag och Victoria en snabb tripp till Stockholm (ank. 6/12 19.40 - avg. 7/12 05.20) med en orsak.
Breach spelade sin avskedskonsert.

Ett band jag har lyssnat på och influerats av sedan 1997 då de släppte sin andra fullängdare It's Me God. Bandet splittrades under 2002 och det var lite lätt chockerande då de precis släppt en superb skiva, Kollapse.

I somras gifte sig sångaren Thomas och som bröllopspresent från det gamla bandet, då de visste hur mycket han saknade Breach, så hade de repat in en låt, Deadheads, som de tänkte spela med honom. Sagt och gjort. De började efteråt snacka om att göra en sista spelning, en avslutningsspelning.

Datum sattes till den 6/12 och så fort jag fick reda på annonseringen så köptes två biljetter och förra månaden så köptes tågbiljetter och hotell bokades. Evenemanget slutsåldes och resenärer från hela Europa och även på andra sidan Atlanten skulle dit. På plats sa en av konsertbesökarna (en av många norrlänningar) till en person han inte sett på flera år: "Fan, alla är ju här!" Mannen bredvid oss i övre 30-års åldern hoppades på en konsert utan like och inte nåt som var halvdant och endast "nostalgi".

Så kl. 21.30 den 6/12 klev Breach på Debasers scen och 14 låtar senare så tystnade instrumenten och blev sedan sönderslagna för att ej kunna spelas på igen. 1h 20 minuter ren magi. Det var värt allt.

Efter konserten begav vi oss till försäljningsbåset där vi inhandlade en t-shirt samt nr 48 av 50 av den specialframtagna avskedskonsertpostern, signerad av mannen som gjort logotyper, konvolut mm till Breach i flera år.

Arena Grande sände allt direkt på internet och innan jul skall konserten finnas för beskådning på deras hemsida och/eller Joost. På flickr börjar bilder dyka upp lite här och var. På YouTube börjar fler och fler "privatinspelningar" laddas upp. Alla med samma åsikt: Fy fan vad bra.

Jag kan inte annat än att hålla med och får lyckönska bandet som nu fått avsluta sin karriär tillsammans. Tack för att vi fick vara med.

No comments: