Sunday, January 27, 2008

Seg i axeln.


För mycket av det goda kanske? Troligtvis, men det kan vi ta.
I fredags inköptes ett Wii och under fredagskvällen kopplades det in. Smidigheten i installation och konfiguration var nåt nytt. På några minuter så hade vi manuellt ställt in vårt Wiis nätverksegenskaper (vi kör inte med automatik när det gäller nätverk i detta hemmet) och vips var vi trådlöst uppkopplade på internet. Wii kände av internet och frågade om vi ville uppdatera dess programvara vilket vi gjorde. Några minuter senare var det bara att fortsätta.


Det som är unikt med Wii jämfört med andra konsoller är dess system för olika användare, ens Mii. En Mii är din egen karaktär som du har i vissa spel (som Wii Sports) och det som gör det lite personligare att spela. Alldeles nyss skickade Pierre över sin Mii via Wii's nätverk till vår Wii, så han kan ha sin egen karaktär här med. Tydligen kan man även spara ner sina Mii's i handkontrollerna och ta med sig till folk.

Efter grundläggande konfiguration så börjades det spelas. Viking kom förbi och vi spelade rätt länge. Otroligt kul men lite jobbigt att vi bara hade en kontroll. Vilket vi rådde bot på under gårdagen.Då köpte vi ett till set med Wii Remote och Nunchuk vilket firades med att boxas och spela tennis mot varandra! Riktigt kul och boxningen var en ordentlig work out, man rörde sig konstant! Patrik dök upp på lördagskvällen för att provspela och även det ledde till många skratt och mycket spelande.

Nu kanske man får ta och spela lite golf till kanske?

No comments: