Friday, April 4, 2008

Let's go Murphys!

Igår var det konsert på Vega i Köpenhamn. Som huvudakt stod amerikanska Dropkick Murphys med sin irländskdoftande Boston-punkrock.
Efter att jobbat hemma under dagen hade jag lyckats tillfriskna från förkylningen men var fortfarande trött och dan.
Båten gick 17.30, tåget 17.56 och konsertinsläpp var kl 19 med vad som vi förstod förbandet Against Me! på scen kl 20. På båten inmundigades en öl och vi köpte med oss två bukar färdkost var och väl framme i Köpenhamn så gick vi till Burger King för mat.
Efter att ha ätit och sedan promenerat längs hela Istedgade var vi framme vid Vega runt 19.45 och till vår förvåning så spelade ett band då vi kom, och de verkade inte vara något förband man förväntade sig innan Dropkick Murphys, vilket inte heller var fallet.
Tydligen var det hela 3 förband. Det var Year Long Disaster, Deadly Sins och Against Me! Vår tanke på att vara hemma till midnatt sket sig direkt.
Nu dagen efter har jag fått reda på varför det var så många förband. Year Long Disaster skulle vara förband åt Turbonegro, men Knut "Euroboy" Scheider blev sjuk och turnén ställdes in och Year Long Disaster var "fast" i Europa. Se på fan.

Nåväl, vi tog det rationella beslutet att ställa oss på Vegas andra våning för att faktiskt se banden (till skillnad från vår bekant Sofie som stod längst fram och efter två låtar in i Dropkicks set så kunde hon inte stå kvar) vilket gjorde att vi slapp knuffande och dyl.
Deadly Sins var bra med en karismatisk tjej på sång (som även dök upp under Dropkick's set i en duett) och Against Me! överraskade och var en fröjd att se på. Det var rolig punk.

Till slut klev Dropkick Murphys på ca kl 22 och körde hårt från start med både dragspel, säckpipa och mandolin (även banjo åkte fram ibland). Tyvärr så insåg vi att vi var tvugna att lämna innan de spelat klart då de hade dryga 30 låtar på sin setlist. Klockan närmade sig till slut 23 och det var dags för oss att avvika.
Efter en snabb promenad längs Istedgade (där de prostituerade raggade kunder för fullt och deras hallickar höll ett vakande öga) var vi på stationen kl 23.20 (och därmed missade 23.21-tåget).
Timme senare var vi i Helsingør och klev raskt på båten som tåget tajmade in snyggt. Kl 01.30 släcktes lampan och det var dags för säng.

Deadly Sins

Against Me!

Dropkick Murphys

No comments: