Tuesday, July 24, 2007

Semestern är nu över.

Två dagar in i arbetsveckan kommer inlägget om semestern. Desvärre utan bilder från Storforsen, de blev kvar i Skåne...
Nåväl, efter nästan 4 månaders arbete var det äntligen dags för lite välförtjänt semester. Luleå var destinationen och nästintill direkt efter arbetsdagens slut så begav vi oss till Kallinge Flygplats.

Numera har man ju rätt roliga regler för vätskor och dylikt så det var en jäkla tur att man hade allt flytande (läs konjak) i resväskan. Resan (som kostade satans mycket) var över redan efter 3 timmar och då var vi på plats på Kallax International, ca 140 mil norrut.

I Luleå går inte solen riktigt ner under sommaren och det är som mörkast runt kl 01. Då gick vi och lade oss efter ett par timmars samtal med Victorias föräldrar.

Mycket av semestern bestod av att inte göra mycket, se på Rammsteins senaste DVD och att spela Simpson Hit N Run. Dock var det några saker som var lite extra värda att nämna: Grillning hos Linda och besök i Storforsen.

1. Grillning hos Linda
På lördagen var det grillfest hos Linda, en av Vickys kompisar. Det inleddes med ett besök på Storgatans systembolag. Det mina vänner är ett systembolag av rang. En större bunke god öl köptes och till grillningen blev det ostfyllda korvar från Österrike. Najs.
Vädret var toppen, sällskapet och maten god och vi avslutade kvällen på Grace, en klubb inne i stan. Tadaa.

2. Storforsen
Vid varje besök försöker vi klämma in ett besök vid Storforsen. Ett magnifikt vattenfall med ett trevlig "torrlagt" biområde och ett schysst konferenshotell. Höjdpunkter inkluderar picknick, vandring runt det torrare området med spekatuklära jättegrytor och en schysst naturlig utomhusscen. Restiden från Luleå ligger på ca timmen så är ni i närheten, ta en lite tur ditåt.

Efter picknick så lämnade vi av kylväskan vid bilen och gick runt. Vi kom runt till jättegrytorna och som vanligt hoppade ungdomarna från klipporna. Jag skulle ta en bild på ett av vattenfallen till grytorna och sen gjorde det ont.
Jag hade fallit ner i en mindre gryta och slagit i både smalben, lår och fötter. Attans så pinsamt. Resultatet? I dag, snart en vecka senare har jag fortfarande en härlig lårkaka och ett blåmärke stort som en mindre hund.

Torsdag den 19e så avgick flyget kl 06.45 och efter en timmes sejour i Stockholm så var man på tåget tillbaka i HBG. Sen var det helg som inkludera ett Vikings 25-årskalas. Men det kommer i ett annat inlägg.

Bilder:Luleå, Södra hamn, ca kl 02.

Hos fam. Nyström, Bergnäset Luleå

Härligheter från Storgatans systembolag

Erika ,Linda och Sussi vid grillen.

No comments: