Sunday, February 10, 2008

Svenskar saknar musiksmak

Igår var det åter igen dags för detta horribla spektakel som i detta land, och endast i detta land, kallas Schalger. I övriga Europa kallas det Eurovision Song Contest, dvs en tävling för europas bästa låt. Dock kan man ju inte ha det så i detta landet. Här dyrkas Carola som den stora frälsaren av Schalger. Här får Bert Karlsson skita ut sig 10 "artister" varje år att ställa på scen. Här röstas Christer Sjögren vidare med en låt som heter I Love Europe. I startfältet (och i gårdagens Top 5) fanns en kvinna som såg ut att gå på anti-depressiva medel samtidigt som hon försökte tolka nån 80-tals hit med Eva Dahlgren.

Vad fan är det för fel på det här landets invånare när det kommer till musik. Varför ska det varje år vara samma skit. BWO och The Poodles (nu även feat. E-type) är ju ett rätt roligt avbräck från den hög med dynga som annars är med varje år, nästan säkert handplockad av Christer Björkman, denna svenska Schalgerguru.

Varje år hoppas jag på samma sak (förutom att kunna slippa skiten och att det läggs ner) är att detta landet (nu i år behöver vi inte kvala) åker ur så att det blir till att kvala året efter, och under kvalet, inte går vidare. Sen hade detta land kunna förpassas till kvalgruppen för evigt innan man till slut la ner det.

En sån underbar dröm.

2 comments:

Lucy Honeychurch said...

Jag tror aldrig SVT lägger ner Schlagerfestivalen, som ju är deras enda säkra kort vad gäller tittarsiffrorna.
Du får göra som Birger: vägra ta del i cirkusen och titta inte. Det enda han har glädje av är röstningen i Eurovisionen när det är mer politik än något annat.

LillEva said...

näe han är och hoppar nu men han hostar fortfarande och han är snuvig. Han är mycket duktigare än mig, han har ju varit på jobb sen i fredes. Men jag är friksare och tillbaka i skolbänken. J var glad när jag kom hem i lördes. Då stod det 2-0 till Sunderland :P