Monday, February 25, 2008

Tankerensarblogg

Mitt i grubblandet om hur jag ska visa instruktionsillustrationer på bästa (och mest effektiva) sätt passar vi på att skriva lite för att rensa huvudet.
Festivalsommar 2008!

Förra året åkte som bekant jag och Victoria till Metaltown i Göteborg samt Nine Inch Nails Stockholmskonsert. Nu i sommar verkar det bli mer.
Efter Metaltown förra året var jag skitnöjd. Det var en endagarsfestival på lagom avstånd som var skitbra och jag såg fram emot årets upplaga. Bandbokningarna började trilla in med roligheter som Monster Magnet, Nifelheim och Dimmu Borgir. Toppen!

Förutom en sak. Det är nu en tvådagarsfestival. Dvs. två hotellövernattningar krävs (om nu inte progammet visar sig bara ha bra band ena dagen och dåliga dagen efter). Sen tillkom en ny sak. West Coast Riot.

I mina tonår lyssnade jag mycket på punkrock i olika former med favvisar som Millencolin, Bad Religion, No Fun At All och NoFX. De spelar på endagarsfestivalen West Coast Riot den 26/6 (en torsdag). Dagen innan Metaltown börjar. På samma plats.

Samtidigt som dessa två festivalers bandlistor började fyllas kunde man läsa om Hultsfredsfestivalens "konkurrent", endagarsfestivalen Where The Action Is, belägen i Stockholm. Den verkade sådär lagom intressant, tills idag. Queens Of The Stone Age spelar. Tillsammans med Foo Fighters, The Hellacopters och The Hives samt faktumet att den är på en lördag så har denna klivit upp som ett måste.

Så hur gör man nu då? Tja en kort uppräkning:
Metaltown
Plats: Frihamnen, Göteborg
Tid: 27-28/6
Kostnad: 1195 (alt 720 för endags)
Bra band: In Flames, Cavalera conspiracy, Monster Magnet, Converge, Dimmu Borgir, Soilwork, Opeth, Nifelheim mfl.
Positivt: Bra läge, många bra band.
Negativt: Börjar på en fredag. Två dagar.

West Coast Riot
Plats: Frihamnen, Göteborg
Tid: 26/6
Kostnad: 590
Bra band: Millencolin, Bad Religion, No Fun At All, NoFX
Positivt: Bra läge. Billigt. En dag. Nostalgitripp.
Negativt: På en torsdag!!!

Where The Action Is 2008
Plats: Stora Skuggan, Stockholm
Tid: 14/6
Kostnad: 860
Bra band: Queens Of The Stone Age, Foo Fighters, The Hives, The Hellacopters, Sahara Hotnights, Dinosaur Jr.
Positivt: En dag. På en lördag. Skitbra band. Överkomligt pris.
Negativt: Dyrt med boende i Stockholm.

En snabb översikt visar att Where The Action Is leder nu. Sen kanske det blir en bonusfestival i GBG med!

Annars ser även våren mycket lovande ut! Nu på fredag är det Dillinger Escape Plan och Poison The Well i Malmö. Sedan har vi Dropkick Murhys och Turbonegro i Köpenhamn resp. Lund på två dagar i April.

No comments: