Wednesday, August 29, 2007

I'm part of the solution

konsult [kåns'ul:t] konsulten konsulter subst.
rådgivande specialist inom ett visst område (ofta fristående)

Jag är en sådan där konsult, numera med "fast" anställning. Till definitionen ovan skulle jag vilja lägga till att det finns två olika typer av konsult. Det som sitter på sitt kontor och gör saker åt externa kunder och de som är ute och gör saker hos kund. Jag tillhör den senare kategorien.

Det är nog ett mycket roligare sätt att vara konsult på. På ett helt annat sätt kan man komma med infallsvinklar, nya synsätt och kanske tom mer hands-on lösningar direkt hos kund. Det är ibland skitkul, men som ni som läst detta vet, att vara konsult väldigt långt borta, inte är så kul.

Jag är dock sugen på att fortsätta som konsult under nog flertalet år framöver. Att få hamna på olika arbetsplatser, lösandes olika problem och arbeta på olika sätt är skoj.

För att komma med ett exempel på hur kul det kan vara att agera som "extern" konsult så kan jag återge något som hände mig och Vicky idag:
Under denna testomgång har i haft större möjlighet att kommentera saker som usability, design och dyl. Idag kom kvinnan som är Lead Interaction Designer och hörde på vissa av våra kommentarer. Hon var mycket positiv över våra infallsvinklar och idéer och lösningsförslag och skulle ta med dem tillbaka till avdelningen. Och det är bara tre av de förslagen vi kommit med denna veckan. Fy fan vad häftigt det är att kunna påverka framtidens mobiltelefoni :)

Och kidzen, kom ihåg följande:

Eller det kanske mest gäller ekonom/management konsulter :)

No comments: